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REAL PROPERTY REGISTRAR’S DIRECTIVE ON PROXY VOTING AT BODY 

CORPORATE MEETINGS  

The Registrar of Real Property of the DIFC Authority, in exercise of the powers under Article 141 of the 

Strata Title Law, being Strata Title Law DIFC Law No. 5 of 2007 (Consolidated Version (November 

2018)) issued by the Ruler, and of all other enabling powers, makes the following Directive: 

1. Introduction 

1.1. This instrument is the Real Property Registrar's Directive. 

1.2. Application and interpretation  

1.2.1. A reference in this Directive to a law is a reference to that law as amended from time 

to time. 

1.2.2. A reference in this Directive to a Schedule is a reference to a Schedule in this Directive, 

unless the contrary intention appears. 

1.2.3. In this Directive, unless the contrary intention appears: 

(a) "approved" means approved for the time being by the Registrar; 

(b) “prescribed” means prescribed under the Regulations; 

(c) “Law” means the Strata Title Law DIFC Law No. 5 of 2007 (Consolidated 

Version (November 2018)); 

(d) “Regulations” means the Strata Title Regulations; 

(e) terms defined in the Law have the same meaning in this Directive as they 

have in the Law; 

1.2.4. The Rules of Interpretation contained in Schedule 2 to the Law apply to the 

interpretation of this Directive. 

2. Commencement  

This Directive commences on the date of its issuance.  

3. Proxy Voting at Body Corporate Meetings 

3.1. A person can hold a Proxy on behalf of the Owners of a maximum of three (3) separate Lots in 

one (1) Building and vote on behalf of the Owners of these Lots at a General Meeting, unless 

the Registrar grants, at its absolute discretion, an exemption to this maximum for a valid reason 

and permits that the same Proxy vote on behalf of the Owners of more than the three (3) Lots 

that the Proxy is already appointed for, at the same General Meeting. 



REAL PROPERTY DIRECTIVE ON PROXY VOTING AT BODY CORPORATE 

MEETINGS 

 

3.2. An application by the Proxy to the Registrar requesting that he/she may vote on behalf of the 

Owners of more than three (3) Lots at a General Meeting must be made by the Proxy, at least 

fourteen (14) days before the General Meeting. The application must be accompanied by the 

following:  

(a) the name and contact details of the Proxy; 

(b) the date, time, and location of the General Meeting; 

(c) the details of the three (3) Lots for which the Proxy is already appointed with evidence 

of such appointments; 

(d) the written consents of the Owners of the additional Lots and the reasons provided by 

the Owners for the Proxy’s appointment for the additional Lots; 

(e) the Prescribed Fee of US$ 100. 

The Registrar will approve or refuse the Proxy’s application, and provide the Proxy with his 

decision no later than seven (7) days before the General Meeting. The Registrar’s decision is 

final.   

 

 

 


